Efterlysning

Här har du möjligheten att få hjälp av dina släktforskarkollegor att hitta dina släktingar.
Skicka ett mejl till webredaktören så kommer din efterlysning att läggas in här.

När du fått svar på dina frågor är vi tacksamma om du vill skicka ett meddelande till webredaktören så behöver inte någon börja med efterforskningar i onödan.

Webredaktören

Glöm inte att meddela rätt epostadress.

 

2022-06-02

Hej hjälpsamma släktforskare.
Undertecknad söker ägaruppgifter om familjenamnet Holst. De som enligt en ny och överraskande uppgift med sitt namn, genom i historien, gett namn åt Holstagårdskolan i Laröd. På den gård som tidigare fanns på platsen har jag med flera haft hästar under många år. Jag färdigställer en liten skrift om Laröd, en tidig början och upptäckten om att familjenamnet Holst levt vidare genom historien till att ge namn om den nya skolan är intressant. Jag som frågar

Freddy Granqvist. 042 13 01 51
fred.gr@live.se

 

 

2022-05-23

Hei

Min tippoldefar Adam Borgstöm var tracktör på Ramlösa vertshus / gamla gästgiveri / lilla hotellet i perioden 1839 – 1871. Finnes det noen i foreningen som kjenner til dette vertshuset og virksomheten der? Eller også virksomheten rundt Ramlösa Helsobrunn i perioden 1830 – 1875.  I så fall hadde det vært svært interessant å få kontakt.

Jeg skal besøke Råå 2. og 3. juni. I forkant lager jeg et lite notat med den informasjonen som er samlet inn og som jeg gjerne deler.

Beste hilsener
Anne

Anne Breiby
Einarvikgata 5, 6002 ÅLESUND

+ 47 95701782
anne.breiby@kjerby.no