Helsingborgs Släktforskare-och bygdeförening

Släktforskningens Dag den 20 januari 2018

Detta var första gången i historien som Släktforskningens Dag inföll i januari. Den har tidigare legat i mars månad. Föreningen brukar också vanligtvis vara på Stadsbiblioteket men i år var det passligt att vara på Stadsarkivet eftersom temat var just Arkiv. Detta för att Riksarkivet firar 400 år i år.

När klockan närmade sig elva började det strömma in både gamla och nya släktforskare. De flesta sökte ju sig hit idag för att just komma igång och kunna börja släktforska på allvar Vi fick ha kölappar och väntetiden blev stundtals mycket lång.

Men det var många erfarna släktforskare som också kom för att få hjälp med sin t.ex. Danmarksforskning och Disgen. Tiden räckte tyvärr inte till för alla frågor och de som inte hann att få hjälp kommer vi att kontakta via epost, så de förhoppningsvis kan få sina frågor besvarade.

Föreningens DNA-specialister Linda Kvist och Åsa Johnsson

Det absolut senaste på släktforskarhimlen är som bekant DNA. Givetvis erbjöd vi också topsning. Åsa Johnsson och Linda Kvist hade fullt upp att göra i Föreningslokalen hela dagen.Stadsarkivet besöktes denna dag av cirka 300 personer.

Anna Eriksson visar arkivet

Stadsarkivet anordnade fyra visningar i arkiven och detta var också mycket populärt.

Tack till alla besökare, Stadsarkivet och oss själva för en fantastisk Släktforskningens Dag.

Av Christina Nygren

SparaSpara