Helsingborgs Släktforskare-och bygdeförening

Efterlysning

Namn: Karl-Erik Hansson
Datum: 17 februari
Efterlysning
1807-10-17 födde pigan Johanna Benedikta Persdotter en son i Helsingborg. Johanna var anställd hos Joachim Christian Henckel och hustru Christina. Barnet döptes till Anders Peter och Christina höll barnet under akten. Gudfader var Joachim.
Fam. Henckel bodde på 6:e roten 138-139 i Helsingborg.
Johanna flyttade efter dopet till Lektor Liljenberg på Nr. 20 HSB stadsförsamling 1810-1812 och 1811-12 (två olika husförhörsböcker) men utan Anders Peter. Han hittades av en händelse inflyttad till Lund från HSB. Bodde hos Gördelmakare Karlsson till 1826-09-15 då han återvänder till HSB?
Finns ej i inflyttningslängd. Flyttar sedan till Varberg via Borås.
Vem tog hand om Anders Peter efter dopet? Vad hände med hans moder? Vem var fadern?
Med vänlig hälsning
Karl-Erik Hansson